Cannot login into KenticoCMS administration with Editor privilege

Sanjay Bol asked on May 19, 2017 15:23

Hi,

I have created an user with 'Editor' privilege but while trying to login to admin website with the same user it is showing me '403 - Forbidden: Access is denied.'

I am using Kentico10.

Can anyone suggest?

Thanks, Sanjay

Correct Answer

Rui Wang answered on May 19, 2017 15:56

There are a few things to check

  • is the user assign to the current site
  • privilege is different from module permission, so make sure the user is assign to a role with Content Module permission
  • UI personalization sometimes can be a factor
0 votesVote for this answer Unmark Correct answer

Recent Answers


Brenden Kehren answered on May 19, 2017 15:25

In addition to Editor Privilege you also need to have a role assigned to you like CMSEditor. The basic privilege doesn't give much permission at all unless you're a global admin.

0 votesVote for this answer Mark as a Correct answer

Sanjay Bol answered on May 19, 2017 15:57

Thank you Brenden.

I have also added a role to the user and role has permission to access the administrator panel but still it is not going through.

I would check once again and come back.

Thanks, Sanjay

0 votesVote for this answer Mark as a Correct answer

Sanjay Bol answered on May 19, 2017 17:22

Thank you very much Rui.

It's working now.

Cheers,

Sanjay

0 votesVote for this answer Mark as a Correct answer

   Please, sign in to be able to submit a new answer.